• Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.
  • Al 35 jaar een begrip
  • Grootste van Noord-Nederland
  • Alle merken en modellen
  • Reactie binnen 15 min.

Noordlease Blog - Alles over lease en de leasebranche

Met onze blogs proberen wij u een kijkje in de keuken van Noordlease te geven en u op de hoogte te houden van de laatste trends en nieuwtjes uit de leasebranche. Heeft u ideeën voor een blog of een onderwerp waar u meer over wilt weten? Neem dan contact met ons op!

Veiligheid voorop

Veiligheid voorop

[gepost op 09-01-2018]
Veilig deelnemen aan het verkeer staat bij Noordlease hoog in het vaandel. >> Lees meer

Regels winterbanden wijzigen vanaf 1 januari 2018 in Duitsland

Winterbandcloseup

[gepost op 12-12-2017]
Het zogenaamde sneeuwvlokjessymbool is vanaf komend jaar in Duitsland verplicht op alle nieuwe winter- en vierseizoenenbanden. >> Lees meer

Noordlease informeert over tachograafgebruik

Ga geinformeerd de weg op en voorkom boetes

[gepost op 17-11-2017]
Een aanhangwagen achter een bestelauto of (lichte) vrachtauto is veel voorkomend. De wetgeving hierbij is helaas niet altijd even duidelijk. Wij informeren u graag over actuele wetten zodat u goed geďnformeerd de weg op gaat en boetes kunt voorkomen! >> Lees meer

WLTP; Dé nieuwe testmethode voor het brandstofverbruik en de emissiewaarden van uw auto

WLTP

[gepost op 30-10-2017]
Mogen we aan u voorstellen, WLTP. De nieuwe testmethode voor het brandstofverbruik en de emissiewaarden van uw auto. >> Lees meer

De noodzaak van winterbanden

De noodzaak van winterbanden

[gepost op 04-10-2017]
Het is een jaarlijks terugkerend onderwerp: de bandenwisseling. Maar wat zijn nou de voordelen van winterbanden voor jou? Wij leggen het je graag nog even haarfijn uit. >> Lees meer

Tachograaf: verplicht of gewenst?

Tachograaf

[gepost op 06-09-2017]
Over het gebruik van de tachograaf heerst veel onduidelijkheid door uitzonderingen in regelgeving en ontheffingen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. >> Lees meer

Evie blogt: meer schonere broers en zussen, ik ben voor!

EVIE (blog

[gepost op 20-04-2017]
Bestelbussen zijn verantwoordelijk voor 40 procent van de fijnstofuitstoot van het wegverkeer. Ze zijn gemiddeld vier keer vervuilender dan personenauto’s. Dat blijkt uit onderzoek van bureau CE Delft in opdracht van Natuur & Milieu.
>> Lees meer

Rijvaardigheid: fris je kennis op

Rijvaardigheid fris je kennis op

[gepost op 27-03-2017]
In 2016 waren maar liefst 10.986.066 Nederlanders in het bezit van een autorijbewijs. Maar hoeveel procent van deze verkeersdeelnemers is ook daadwerkelijk behendig achter het stuur?
>> Lees meer

Een geschikte bedrijfswagen leasen?

leasen

[gepost op 8-03-2017]
Een geschikte bedrijfswagen leasen? Welke leasevorm past het beste bij mij? Allemaal vragen waar u in het Noordlease Bussinesscenter antwoord op krijgt.
>> Lees meer

Boetes in het buitenland? Noordlease geeft uitleg

banner boetes in het buitenland

[gepost op 9-02-2017]
Een bekeuring kan uw vakantiegevoel snel bederven. En vaak zijn er ook andere, gecompliceerde regels verbonden aan bekeuringen in andere landen. Maar waar moet u nu precies op letten met bekeuringen in het buitenland? Noordlease legt het u graag uit.
>> Lees meer

10 tips voor veilig rijden

tien tips voor veilig rijden

[gepost op 3-01-2017]
Het bevorderen van de verkeersveiligheid is een uiterst belangrijke zaak en daar helpen wij als leasemaatschappij graag aan mee. Daarom vindt u in dit blog 10 tips om veilig(er) te rijden en uw steentje bij te dragen aan de verkeersveiligheid in ons land.
>> Lees meer

ZZP'er en een auto leasen?

zzp blog

b[gepost op 7-12-2016]
Heden ten dage krijg je de indruk dat autoleasemaatschappijen de ZZP’er hebben ontdekt.
Leasemaatschappijen duikelen over elkaar heen met producten, diensten, abonnementen en standaardoplossingen. Leasemaatschappijen vertellen u wat de ZZP’er moet doen en wat verstandig voor hem is als het over zijn mobiliteit gaat.
>> Lees meer

Inname Leaseauto in 8 Stappen

InnameLeaseautoin8stappen

[gepost op 17-11-2016]
Wist u dat er elke week zo’n 55 leaseauto’s bij Noordlease worden ingenomen? Met een wagenpark van ca. 11.000 auto’s kan dat natuurlijk al snel. Maar hoe wordt een leaseauto eigenlijk ingenomen?
>> Lees meer

Elektrische auto leasen

Elektrische auto leasen

[gepost op 04-08-2016]
Het leasen van elektrische auto's is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Dit heeft te maken met het ruimere aanbod elektrische auto's dat beschikbaar is, de fiscale voordelen en het toegenomen maatschappelijke verantwoordelijkheidsgevoel van veel ondernemers en berijders. Noordlease is zich bewust van de voordelen van elektrisch rijden en maakt deze vorm van duurzame mobiliteit dan ook voor u mogelijk.
>>Lees meer

Duurzaam autoleasen

Duurzaam auto leasen

l[gepost op 18-07-2016]
Vanzelfsprekend is ook Noordlease zich altijd bewust van haar omgeving en het acteren daarin.
Het zit de noordelingen zelfs in het DNA, want zeker het Noorden kent als gebied van oudsher de begrippen schaarste, zuinigheid en degelijkheid als geen ander. Daarnaast is het voor een autoleasemaatschappij van cruciaal belang op de juiste wijze met duurzaamheid om te gaan. Want de gevolgen van handelen in beleid en advies met een wagenpark van meer dan 11.000 auto’s zijn groot.
>>Lees meer

Privé Lease en zakelijke lease - de verschillen

Prive Lease Header Mii home Berg

[gepost op 13-01-2016]
Tussen Privé Lease en zakelijke lease zitten wezenlijke verschillen die voortvloeien uit wetgeving en het type afnemer. Deze verschillen zijn lang niet voor iedereen duidelijk, daarom hebben wij de grootste verschillen hieronder op een rijtje gezet.
>> Lees meer

10 tips om zakelijke leaseoffertes te vergelijken

Leaseoffertes_vergelijken_button

[gepost op 12-03-2015]
Offertes van leasemaatschappijen laten zich vaak lastig met elkaar vergelijken. In dit blog geven wij u 10 tips die het voor u een stuk gemakkelijker maken om zakelijke leaseoffertes op de juiste manier met elkaar te vergelijken. Zo vergelijkt u appels met appels en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.
>> Lees meer

Een dag in mobiliteitscentrum Autoborg

Pand

[gepost op 31-01-2015]
Autoborg is Groningen is zowel het kantoor van Noordlease als een mobiliteitscentrum. Hier worden zakelijke autolease, Privé Lease en ex-leaseauto's aan klanten aangeboden. Geen idee hoe een gemiddelde dag in Autoborg verloopt? Dan nemen wij u in dit blog een dagje mee naar Autoborg. Geniet ervan!
>> Lees meer